GLAS PODRAVINE I PRIGORJA
 



Broj 5.
07.02.2003.
ISSN 1333-932X

NASLOVNICA
CRNA TOČKA
INFORMACIJE
KOLUMNA
KULTURA
CRNA KRONIKA
ŠPORT
ZANIMLJIVOSTI
IMPRESSUM
 
Pročitajte novosti iz svijeta tehnike!

 

Gordana Špoljar-Andrašić i Ivan Andrašić predstavili se zagrebačkoj likovnoj publici

STABLA I IZMAGLICE I NA INTERNETU

Zajedno, a ipak posebno, Gordana Špoljar-Andrašić i Ivan Andrašić predstavili su se zagrebačkoj likovnoj publici svojim uljima na platnu, akvarelima i uljima na staklu u odvojenim galerijskim prostorima Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), 30. siječnja.

Ukupno 60 njihovih djela, od čega Gordaninih 30 ulja na platnu iz ciklusa Stabla te još 20 Ivanovih akvarela i deset ulja na staklu iz ciklusa Izmaglice predstavljaju, na neki način novost u njihovom stvaralačkom opusu.

Gordanina stabla razrada su motiva parka, koji prestaje biti presudnom činjenicom, te ga slikarica koristi još samo kao izgovor za slobodnu interpretaciju oblika, usredotočujući se prvenstveno na rješavanje likovne problematike.

S druge pak strane Ivanu su podravski pejzaž i sveprisutne podravske magle neiscrpna inspiracija, pa u ciklusu Izmaglice nastavlja svoj likovni izričaj, ali u nešto drukčijem tonalitetu od ranijega.

Izložbe dvaju koprivničkih umjetnika u Zagrebu otvorio je prof. dr. sc. Mladen Kos, dekan FER-a, a možete ih pogledati do 21. veljače. Za realizaciju je bio zadužen prof. dr. sc. Marijan Đurek, a o djelima i umjetnicima govorili su Ana Tuk i Draženka Jalšić-Ernečić, koje su i napisale predgovore za kataloge. Novost je da se izložba može vidjeti i na internet stranicama, koje je uredio prof. dr. sc. Ante Marušić, na adresi

www.fer.hr/exhibition.

S. OČ.

 
Pročitajte ......
"APELI DR. VESNE BOSANAC"
STABLA I IZMAGLICE I NA INTERNETU

Novine uredio za WEB: