Antonija Cesarec

Rođena je u Prelogu, a od svoje prve godine živi i radi u Zagrebu. Slikarstvom se počela baviti 1987. godine, a izlaže intenzivnije od 1994. godine na mnogim skupnim i sedam samostalnih izložbi. Likovno se izražava u tehnici ulja, akrila, akvarela, tuša, gvaša, te izrađuje eko-slike cvjetnih kolaža.

Završila je nizozemsku školu "The Cors Veldhuis International Design School" - floristički smjer, te iz toga školovanja proizlaze i eko-slike.

Slikanje uči u Likovnoj školi "Studio Tanay" pod vodstvom ak. slikara prof. Emila Roberta Tanay, kod ak. slikara i grafičara, prof. Josipa Martinko temeljito radi na crtanju, a u Autorskoj školi slikanja "Agora" završava verificirani program, a nakon toga u istoj školi završava "Majstoricu" u klasi prof. Ksenije Turčić.

Likovne kritike za njen slikarski rad napisali su prof. Stanko Špoljarić, prof. Antun Bauer i prof. Antonija Pedišić.

Sudionica je mnogih likovnih kolonija, te je pozivana kao mentor likovnih radionica za učenike osnovnih škola i u ustanove za djecu s posebnim potrebama. Donator je brojnih humanitarnih i sportskih aktivnosti.

Članica je više likovnih udruga: HLD - Zagreb, KUD INA - Zagreb, LUDM-a - Prelog, "Zlatko Baranašić ART", Ludbreg, Udruge umjetnika "August Šenoa", "Tin Ujević"  i "Fortuna" Zagreb.


Popis slika na izložbi u Galeriji FER:  
Primorska veduta, akril, 2002.
Landskap i Primorje, akryl, 2002
Landscape in Primorje, acrylic paint, 2002

Sjećanje na jezero Mönaren, akril, 2002.
Minnet fran sjön Mösnaren, akryl, 2000
The memory of the lake Mösnaren, acrylic paint

Ples vode, akril, 2002.
Vattendans, akryl, 2002
Water dance, acrylic paint, 2002

Na proplanku, akril, 2002.
I gläntan, akryl, 2002
On the glade, acrylic paint, 2002 
Primorska veduta
Sjecanje na jezero Mönaren
Ples vode
Na proplankuAdresa:
Antonija Cesarec
Hinka Wurtha 10
Zagreb, Hrvatska
Tel: 01/3831 007